Köszöntő

Szállás

Vendégvárás

Sárgödör tér

Paks építészeti örökségének egyik ékköve ez a kis pincefalu a városban.

Lussonium

A világörökség része lehet a római birodalom dunai limes Pannonia szakaszának egyik állomáshelye, Lussonium. A Pakshoz tartozó Dunakömlőd területén, a valamikori Duna-meder fölé magasodó Bottyán-sánc tetején helyezkedik el a későrómai erőd, a katonai település Lussonium, Tolna megye egyetlen helyreállított római kori romkertje.

Paksi Képtár

A város büszkesége.

Erzsébet Nagy Szálloda

Szentlélek Templom

A Hősök terén áll a Makovecz Imre által tervezett, a Szentlélek tiszteletére felszentelt római katolikus templom lenyűgöző épülete, a XX. század organikus építészetének kiemelkedő alkotása.

Tűzvirág

Paks város egyik büszkesége az 1980 óta működő Tűzvirág Táncegyüttes, mely komoly hazai és nemzetközi elismertségét az együttes művészeti igazgatójának és koreográfusának Mádi Magdolnának köszönheti.

Duna

Paks, a hangulatos kisváros életében jelentős szerepet játszik a Duna, a víz.

Halászlé

A Duna menti város gasztronómiai kínálata természetesen a halhoz kötődik. A hal rácosan, sütve, főve, bundában, pörköltnek, a jó ég tudná felsorolni hány és milyen formában készülhet, de mindközül legnépszerűbb és legismertebb a paksi és a dunakömlődi halászlé.

Közlekedés

Atomerőmű

Az atomerőmű építése és működése hívta fel a figyelmet Paks városára és vált országosan és nemzetközileg is ismert településsé. A valamikori nyugalmas nagyközség életét jelentősen megváltoztatta az ország 20. századi legnagyobb ipari beruházása.

Olimpikonok

Paks büszke a kiváló eredményeket elért sportolóira, sikeres edzőire, akik öregbítették a város hírnevét országhatáron belül és azon túl is. Szorgalmukkal, akarásukkal, sikeres teljesítményükkel a kivételes sportolók a fiatalok példaképévé váltak.

Élsport

Pakson mind az élsport mind pedig a szabadidősport széles választékkal rendelkezik. A városban több sportegyesület működik tucatnyi szakosztállyal.

Egyházak

Civil szervezetek

Díjazottak

Paks története

A város jelképei

Testvérvárosok