Közlekedés

A város közlekedésében jelentős változásokat hoz és hozott az átadott M6-os autópálya és a hozzá kapcsolódó beruházások.

Városunkban rendezett és jól karbantartott, folyamatosan megújuló úthálózattal rendelkezünk. A város pedig az ország bármely részéből könnyen megközelíthető.

Helyi járatok

A városban helyi-járatos autóbuszok szállítják a munkába, iskolába vagy egyéb dolguk után járókat. Fontos segítség ez, főleg a két "hegy" miatt, ami gyalogosan próbára teszi a siető embereket.

Az aktuális jegy és bérletárakról, valamint a járatokról ide kattintva tájékozódhat.

Taxi

Bár ha csak teheti mindenkit arra biztatunk tegyen egy-egy kellemes sétát a városban azért természetesen taxit is hívhat, ha nagyon sietős a dolga, vagy fáradt.

A taxi szolgáltatást nyújtók listáját az Ügyintézőben a keresőmezőbe írt "taxi" szó esetén láthatjuk.

Parkolás

Parkoló helyből soha nincs elég, de a város úthálózatának felújítása során a parkolási igény, mindig fontos szempont. Így elmondható, hogy mindig megtalálhatjuk az autónk számára a megfelelő és úti célunktól sem távol eső parkolóhelyet.

Paks városában nincsenek parkolási díjak, viszont néhány területen a parkolás lehetősége időhöz kötött. Ezeket a területeket táblák jelzik. Ezekben a parkolókban a parkolás kezdetének az idejét a járműveken jól látható módon (pl. ablakba tett papírra írt időpont, műanyag óralapon beállított idő, stb.) kell jelezni.

Vasút

Egy vasúti szárnyvonal végállomása található nálunk. Jelenleg azonban a vasúti személyszállítás a vonalon szünetel.

Autóbusz

A város elhelyezkedésének köszönhetően élénk távolsági autóbusz közlekedéssel rendelkezik. A 6-os út az ország észak-déli irányú fő közlekedési vonala.

Az ország bármely részére eljuthatunk, több nagy városba közvetlenül, átszállás nélkül is.

Teljes országos menetrendek a menetrendek.hu oldalon.

Vízi közlekedés

A Duna szinte a város "tartozéka". Rendszeres kompjárat biztosítja a Duna két partja közötti összeköttetést. Sőt hajót is bérlhet az akinek vizi kiránduláshoz támad kedve.


További információk a kompközlekedésről, különjáratokról, hajó járatokról, hajó bérlésről a Charon Hajózási Kft. honlapján találhatók.